Нафта здорожчала на тлі геополітичної ситуації

Нафта дорожчає після двох днів зниження котирувань, чому сприяли дані про запаси палива у США.

Про це повідомляє enkorr.

У четвер, 28 березня, котирування червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становили $85,76 за барель, що на $0,35 (на 0,4%) вище за рівень на закриття ринку на день раніше. У середу ці контракти здешевшали на $0,22 (на 0,3%) - до $85,41 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросла на $0,42 (на 0,5%) - до $81,77 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зменшилася на $0,27 (на 0,3%) і становила $81,35 за барель.

NYMEX й ICE Futures будуть закриті 29 березня у зв'язку зі Страсною п'ятницею.

Ціни на нафту в середу трохи знизилися, але враховуючи «короткий» святковий тиждень і наближення завершення першого кварталу, «невелика слабкість» ринку не дивна, вважає аналітик Tyche Capital Advisors Тарік Захір, якого цитує MarketWatch.

Як повідомило Міністерство енергетики США у середу, запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 3,16 млн барелів. Експерти очікували зниження на 1,275 млн барелів.

Проте ця інформація позитивно вплинула на ринок, оскільки у вівторок Американський інститут нафти (API) опублікував дані, згідно з якими запаси за минулий тиждень зросли більш значно - на 9,4 млн барелів. API отримує інформацію від операторів НПЗ, нафтосховищ і трубопроводів на добровільній основі.

Крім того, нафтовий ринок продовжує стежити за геополітичною ситуацією і чекає на новини від ОПЕК+.

Держави коаліції, які проведуть чергову зустріч 3 квітня, ймовірно, збережуть діючі обмеження видобутку, оскільки в ОПЕК+ поки не бачать потреби змінювати обсяги виробництва, вважають експерти.

Нагадаємо, напередодні ціни на нафту опускалися на даних API, що показали суттєве зростання запасів у США.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd