Ціни на нафту стабільні

Нафта еталонних марок загалом стабільна у п'ятницю, 16 лютого, і може завершити тиждень у плюсі через збереження напруженості на Близькому Сході.

Про це повідомляє enkorr.

Ціна квітневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $82,81 за барель, що на 5 центів нижче за показник на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти зросли в ціні на $1,26 (1,5%), до $82,86 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли на 8 центів і становили $78,11 за барель. За підсумками минулої сесії вони здорожчали на $1,39 (1,8%) – до $78,03 за барель.

З початку тижня Brent зросла в ціні на 0,8%, а WTI додала близько 1,5% через побоювання перебоїв постачання палива з Близького Сходу. У той же час зростання стримується даними про стрибок запасів нафти у США більш як на 12 млн барелів.

«Нафтові котирування залишаються дуже волатильними, чому сприяла несподівана новина про значне зростання запасів у Штатах минулого тижня», – зазначив старший ринковий аналітик OANDA Крейг Ерлам.

«Таку волатильність можна зрозуміти, – додав він. – На Близькому Сході ситуація залишається вкрай невизначеною, як і прогнози щодо економіки й процентних ставок, що спричиняє різкі коливання цін».

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd