Нафта дешевшає на тлі даних про зростання запасів у США

Ціни на нафту продовжують опускатися в четвер, 15 лютого, після зниження напередодні на даних про зростання запасів сировини в США.

Про це повідомляє enkorr.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $81,26 за барель, що на $0,34 (0,42%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У середу ці контракти здешевшали на $1,17 (1,4%), до $81,6 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на $0,44 (0,57%), до $76,2 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зменшилася на $1,23 (1,6%), до $76,64 за барель.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня зросли на 12,02 млн барелів, рекордними темпами з середини листопада, повідомило в середу Міністерство енергетики країни.

«Велике зростання запасів пов'язане з тим, що видобуток нафти в США нормалізувався, а обсяги нафтопереробки продовжують страждати в результаті як планового, так і позапланового технічного обслуговування», – зазначає аналітик DTN Трой Венсан, слова якого наводить Market Watch.

Раніше цього місяця британська BP Plc зупинила роботу НПЗ в Уайтінгу (штат Індіана) через збій в енергопостачанні. Підприємство, здатне переробляти понад 400 тис. барелів нафти на добу, найбільше на Середньому Заході США.

Запаси бензину в Штатах минулого тижня скоротилися на 3,66 млн барелів, дистилятів – на 1,92 млн барелів.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd