Нафта дешевшає на тлі спаду в промисловому секторі єврозони

Нафтовий ринок продовжує опускатися у п'ятницю, 22 березня, після зниження напередодні за підсумками другої сесії поспіль.

Про це повідомляє enkorr.

Вартість травневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $85,21 за барель, що на $0,57 (0,66%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У четвер ці контракти здешевшали на $0,17 (0,2%), до $85,78 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на $0,58 (0,72%), до $80,49 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зменшилася на $0,2 (0,3%), до $81,07 за барель.

У вівторок ціни на нафту піднімалися до максимумів з жовтня, проте до п'ятниці все зростання, зазначене на початку тижня, було нівельовано.

На нафтовий ринок тиснули сигнали спаду у промисловому секторі єврозони, а також зміцнення долара США, зазначає Market Watch. Крім того, деякі трейдери вважали за краще зафіксувати прибуток після підйому ринку на початку тижня.

Зниження цін на нафту у четвер пов'язане зі «швидшим, ніж очікувалося, спадом у промисловому секторі одного з найбільших світових імпортерів нафти – єврозони», зазначає аналітик XS.com Самер Хасн.

Промисловий PMI у єврозоні, що розраховується HCOB і S&P Global, у березні впав до 45,7 пункту з 46,5 пункту в лютому. Консенсус-прогноз експертів передбачав зростання показника до 47 пунктів. Значення індексу нижче за позначку в 50 пунктів свідчить про спад активності у промисловому секторі.

Зниження цін на нафту також пов'язане зі зміцненням долара, що скорочує привабливість вкладень у сировинні товари, каже портфельний управляючий SIA Wealth Management Колін Сізінський, слова якого наводить Market Watch.

Долар здорожчав у четвер на підсумках засідання Федеральної резервної системи (ФРС). Американський ЦБ підтвердив, що планує знизити базову ставку на 75 базисних пунктів (б.п) 2024 року, проте його прогнози на наступні два роки припускають, що ставка перебуватиме на вищих рівнях, ніж очікувалося раніше.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd