Нафта дешевшає після зростання цін минулого тижня

Ціни на нафту опускаються в понеділок, 19 лютого, після підйому в п'ятницю і за підсумками минулого тижня.

Про це повідомляє enkorr.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $82,86 за барель, що на $0,61 (0,73%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти здорожчали на $0,61 (0,7%), до $83,47 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на $0,6 (0,76%), до $77,86 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $0,87 (1,1%), до $78,46 за барель.

Минулого тижня Brent здорожчала на 1,6%, WTI – на 3,1%.

Трейдери продовжують стежити за ситуацією на Близькому Сході й оцінюють перспективи попиту на нафту.

«Підтримку нафтового ринку надало чергове посилення напруженості на Близькому Сході, – зазначає аналітик CFRA Research Стюарт Глікман. – Чим ближча ситуація до зіткнення Ірану з Ізраїлем, тим більший ризик для нафтового ринку, а удари Ізраїлю по Лівану – крок саме в цьому напрямі».

Як повідомлялося, ізраїльські військові в ніч на п'ятницю завдали удару по військовому об'єкту ліванського шиїтського руху «Хезболла» на півдні Лівану. У неділю стало відомо про нові авіаудари армії оборони Ізраїлю по позиціях «Хезболли» у Лівані.

Стримуючим чинником для нафтового ринку стало зміцнення долара на тлі зростання очікувань, що Федеральна резервна система (ФРС) не поспішатиме зі зниженням базової процентної ставки.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd