Нафта дорожчає на тлі ескалації конфлікту на Близькому Сході

Ціни на нафту підвищуються у вівторок, 16 квітня, після невеликого зниження за підсумками попередньої сесії.

Про це повідомляє enkorr.

Вартість червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $90,68 за барель, що на $0,58 (0,64%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У понеділок ці контракти здешевшали на $0,35 (0,4%), до $90,1 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на $0,58 (0,68%), до $85,99 за барель. За підсумками попередніх торгів, вартість цих контрактів опустилася на $0,25 (0,3%), до $85,41 за барель.

Трейдери продовжують стежити за ситуацією на Близькому Сході після атаки Ірану на Ізраїль із застосуванням ракет і безпілотників, більшість із яких було перехоплено ППО. Побоювання трейдерів пом'якшив той факт, що удар завдав лише мінімальних збитків Ізраїлю, пише Barron's. Це трохи послабило побоювання подальшого розростання конфлікту між двома країнами.

Однак міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив шефу Пентагону Ллойду Остіну, що країна не має вибору, окрім як відповісти на атаку Ірану, повідомив портал Axios із посиланням на джерела.

Начальник Генштабу ЦАХАЛ Герці Халеві у понеділок також заявив, що Ізраїль «дасть відповідь».

Можливість прямої відповіді Ізраїлю «означає, що ця невизначеність і напруженість зберігатиметься якийсь час», заявив Уоррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках в ING Groep NV. «Чим серйознішою є ескалація конфлікту, тим більша ймовірність того, що він позначиться на постачанні нафти з Близького Сходу», – зазначає експерт.

Ринок уже враховує премію за ризик, «і якщо реального скорочення постачань нафти не відбудеться, ймовірність підйому цін до $100 за барель обмежена», йдеться в коментарі сировинного аналітика Saxo Bank Оле Хансена для Market Watch.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd