Нафта дорожчає на тлі збереження напруженості на Близькому Сході

Ціни на нафту підвищуються у понеділок, 5 лютого, після максимального з жовтня падіння за підсумками минулого тижня.

Про це повідомляє enkorr.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 5 лютого становить $77,71 за барель, що на $0,38 (0,49%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти подешевшали на $1,37 (1,7%) до $77,33 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на цей час на $0,29 (0,4%) до $72,57 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів знизилася на $1,54 (2,1%) до $72,28 за барель.

Зазначається, що підйому ринку нафти сприяє нова хвиля побоювань щодо ситуації на Близькому Сході. У вихідні стало відомо, що американські та британські війська за підтримки низки союзників атакували позиції хуситів у Ємені.

За минулий тиждень Brent подешевшала на 6,8%, WTI – на 7,4% завдяки інформації про те, що Ізраїль та ХАМАС ведуть переговори про перемир'я. Однак наприкінці тижня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що ХАМАС не погодився з умовами угоди про припинення вогню у секторі Гази, які обговорювалися на зустрічі у Парижі.

"Оскільки США уникають прямих ударів по Ірану, ми очікуємо, що переговори Ізраїлю і ХАМАС матимуть більший вплив на нафтові ціни, - зазначає аналітик Commonwealth Bank of Australia Вівек Дхар. - Це, ймовірно, утримуватиме Brent нижче за позначку $80 за барель, з огляду на те, що трейдери бачать ризик надлишку пропозиції на ринку".

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd