Нафта дорожчає після удару Ізраїлю по Ірану

Ціни на нафту підвищуються за атакою Ізраїлю на іранський Ісфахан, що спровокували нову хвилю побоювань розростання конфлікту на Близькому Сході та обмеження постачання нафти з регіону.

Про це повідомляє enkorr.

У п'ятницю, 19 квітня, вартість червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $88,81 за барель, що на $1,7 (1,95%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У четвер ці контракти подешевшали на $0,18 (0,2%), до $87,11 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на $1,7 (2,05%), до $84,43 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $0,04 (0,1%), до $82,73 за барель.

Атаку на Ісфахан було здійснено із застосуванням безпілотників, вони були збиті силами ППО Ірану, повідомляє Al Mayadeen з посиланням на представника Іранського космічного агентства. Підрозділи ППО відреагували на підозрілі об'єкти у повітряному просторі Ісфахана поблизу військової бази на північ від міста, йдеться у повідомленні.

Ізраїль завдав ракетного удару по Ірану менш ніж через тиждень після іранської атаки минулими вихідними.

«Ми все більше наближаємося до сценарію, коли ризики стають реальністю, - каже Уоррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинному ринку в ING Groep NV у Сінгапурі. - Нафтовий ринок, ймовірно, почне закладати ще більшу премію за ризик».

Нагадаємо, на початку тижня нафта дешевшала попри ситуацію на Близькому Сході.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd