Нафта розпочинає тиждень зростанням цін еталонних марок

Ціни на нафту еталонних марок у понеділок, 25 березня, підвищуються після зниження наприкінці минулого тижня через посилення геополітичної напруженості й стурбованості трейдерів щодо ймовірних перебоїв із постачаннями на світовий ринок.

Про це повідомляє enkorr.

Ціна червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на ранок 25 березня становила $85,32 за барель, що на $0,49 (на 0,6%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У п'ятницю ці контракти здешевшали на $0,41 (на 0,5%) – до $84,83 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці у понеділок зросли на $0,5 (на 0,6%) – до $81,13 за барель. За підсумками минулої сесії ціна на ці контракти знизилася на $0,44 (на 0,5%) і становила $80,63 за барель.

Рада безпеки ООН у п'ятницю не ухвалила проєкту резолюції США щодо підтримки дипломатичних зусиль, які можуть призвести до припинення вогню в секторі Газа, через вето РФ і Китаю.

Тим часом єменські хусити 23 березня запустили чотири протикорабельні балістичні ракети в район нафтового танкера Huang Pu, що належить Китаю і йшов у Червоному морі під панамським прапором, повідомило Центральне командування ЗС США.

У довгостроковій перспективі чинниками, що сприяють підйому котирувань, залишаються збереження обмежень на видобуток країнами ОПЕК+ та атаки українських дронів на російські НПЗ, які, за оцінкою низки експертів, призвели до скорочення обсягів нафтопереробки в країні на понад 10%, пише Trading Economics.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd