Рада МВФ завершила третій перегляд програми EFF: найближчим часом Україна отримає $880 мільйонів

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду завершила третій перегляд програми в рамках Механізму розширеного фінансування для України (EFF). Найближчим часом Україна отримає близько $880 млн. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Виконання структурних маяків

Зазначається, що Україна виконала всі чотири структурні маяки, передбачені до третього перегляду. Зокрема, було:

- ухвалено Національну стратегію доходів,
- розроблено дорожню карту управління державними інвестиціями,
- напрацьовано заходи щодо мобілізації надходжень держбюджету 2024 року за умови такої потреби,
- ухвалено законодавство для посилення інституційної автономності та ефективності САП.

«Співпраця з МВФ продовжує бути невід'ємною частиною у підтримці фіскальної, монетарної стабільності та стимулювання економічного відновлення. Влада України докладає максимум зусиль для виконання всіх умов програми EFF.

Важливо, що це дозволяє залучити додаткову фінансову допомогу, проте, в першу чергу, впровадження всіх цих заходів та політик потрібно Україні", — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Четвертий транш

Успішне завершення перегляду відкриває Україні шлях до отримання четвертого траншу фінансування EFF обсягом близько $880 млн (663,9 млн СПЗ) вже найближчим часом.

До державного бюджету України вже надійшли три транші у рамках програми МВФ EFF загальним обсягом близько $4,5 млрд. У 2024 році програма передбачає $5,4 млрд бюджетної допомоги Україні.

Нагадаємо

31 березня 2023 року Виконавча рада МВФ затвердила нову чотирирічну програму Механізму розширеного фінансування (EFF) для України з фінансуванням в розмірі близько $15,6 млрд (11,6 млрд СПЗ). Ця програма є частиною загального пакета міжнародної підтримки України, який наразі становить близько $122 млрд.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd