З лютого 2022 року Україна залучила понад $31 млрд через механізми Світового банку

Від лютого 2022 року до держбюджету України надійшли кредитні і грантові кошти на суму близько $31 млрд у рамках мобілізованих Світовим банком фінансових ресурсів, зокрема через механізми Цільових фондів багатьох донорів. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час зустрічі з регіональним Директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови, Регіон Європи та Центральної Азії Аруп Банерджі.

Підтримка Світового банку

«З перших днів повномасштабного вторгнення Світовий банк розробив низку механізмів, що сприяли залученню власних коштів Банку та коштів партнерів з розвитку для пріоритетних потреб держбюджету, зокрема на забезпечення соціальних та гуманітарних видатків, а також для відновлення об'єктів критичної інфраструктури, забезпечення надання критично важливих освітніх та медичних послуг, підтримки агровиробників і продовження реформ», — заявив Марченко.

За його словами, за 2022−2023 роки обсяг портфеля діючих проєктів Світового банку в Україні є найбільшим за всі роки співпраці.

«Від лютого 2022 року до Держбюджету України надійшли кредитні і грантові кошти на суму близько $31 млрд у рамках мобілізованих Світовим банком фінансових ресурсів, зокрема через механізми Цільових фондів багатьох донорів. Наразі діючий портфель спільних проєктів складає 19 інвестиційних проєктів та 3 системних проєкти, на загальну суму понад $9 млрд та 1 млрд євро», — зазначив міністр фінансів.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd